Doorgaan naar hoofdcontent

Denim master bedroom

Voor de nieuwe master bedroom heb ik het thema 'Denim' bedacht. De gordijnen werden dus van 15 meter spijkerstof genaaid. Met de Ikea tunnelband en bijbehorende gordijnhaken is het heel gemakkelijk om zelf drievoudige plooien te maken in een gordijn, zonder de plooien te hoeven stikken (voor de luie naaisters dus). Alleen de totale lengte van de gordijnen zorgde voor wat werk. Een zoompje aan alle kanten een de tunnelband opstikken, en mijn gordijnen waren klaar.


 
Ik kocht de Ikea Tarva ladekast. Het in elkaar zetten van Ikea kastjes is eigenlijk een guilty pleasure van me, dus dat ging zonder problemen. De zijkanten en bovenblad van de kast schilderde ik in Indigo Blauw. Daarna bekleedde ik de voorkant van de laden met gedeeltelijk stukken van oude jeans en overgebleven stof van de gordijnen. En zo krijg je een stoer resultaat, al zeg ik het zelf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geboorte-traktatie!

9 maanden wachten, maar op 5 januari was hij daar dan eindelijk; onze zoon Lars. En natuurlijk mag dat gevierd worden. Omdat ik aanstaande maandag de collega's ga verrassen met een bezoekje heb ik een kleine traktatie gemaakt. Nee, geen standaard beschuit met muisje, maar soesjes met witte chocolade en muisjes. Smullen!Denim walvis knuffel

Het is geen geheim dat ik dol ben op denim, net als mijn grote helden van Turbonegro. Onze 'master bedroom' is zelfs helemaal in denim uitgevoerd.

Toen ik deze denim walvis tegenkwam op Pinterest kwam hij dus op mijn wensenlijstje terecht. Met meerdere kapotte spijkerbroeken in mijn stoffenvoorraad kon ik snel aan de slag. Ik gebruikte het patroon van Allmyfriendsareflowers (nog eens wat anders dan 'dead' ;-) ) met de geschreven en gefotografeerde tutorial van de Finse Mevrouw Walvis /  Valaan Villapaita die het origineel bedacht.

Het kostte slecht drie uurtjes en een volle zak kussenvulling en toen was het nieuwe vriendje voor ons derde jongetje af.

Dekentje voor uk

In juli 2013 (ja, ja, ik weet het) kocht ik nieuwe katoen voor een dekentje, nadat ik het jaar ervoor een dekentje haakte voor het ledikant van L.. Ik was nog niet zwanger van D. en baby nummer 3 zat nog niet eens in de planning, kun je voorstellen. Maar nu, met bij 37 weken zwangerschap heb ik toch het plan opgevat gehaakte dekentje af te maken voordat baby nummer 3 geboren wordt. En jawel, alle vierkantjes zijn gehaakt. Ze zitten zelfs al allemaal aan elkaar. Het is nu een kwestie van de draadjes wegwerken. En poeh, wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed, het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.